Missie en Visie


De missie van de apotheek is om een belangrijke rol te vervullen bij de bereiding en verstrekking van geneesmiddelen en bij de begeleiding bij het gebruik ervan.
De Transvaal Apotheek wil een meerwaarde bieden aan cliënten en patiënten, die farmaceutische zorg op maat nodig hebben. De bereiding van niet geregistreerde, maar wel rationele preparaten, zowel voor de eigen patiënten als voor patiënten via andere hulpverleners (collega apotheken) wordt actief ondersteund.

Hierbij hanteren wij 3 kernwaarden om de zorg voor de patient te kunnen blijven verbeteren:

Kernwaarde 1

Maatwerk


Wij krijgen regelmatig verzoeken van patiënten en artsen om een specifieke bereiding op maat te maken. Deze bereidingsverzoeken lopen uiteen van het goedkoper maken van medicijnen tot de cannabisolie, infuustherapie op maat, migraine zetpillen, ADHD medicatie, drankjes voor kinderen, capsules, etc. De zoektocht naar een medicijn waarbij de klachten dusdanig verholpen worden dat het normale leven een stuk aangenamer wordt, kan een lastige strijd zijn. Onze apothekers hart gaat daarom sneller kloppen van de positieve reacties van de patiënten waarvoor wij bereidingen hebben gemaakt. Wanneer wij horen dat er zelfs gezinnen vanuit het buitenland bereidingen komen ophalen van de Transvaal Apotheek dan geeft dat ons veel energie om nog harder ons best te doen.

Kernwaarde 2

Scholing


In de apotheek wordt het drukker en drukker. De zorg moet daarnaast goedkoper en goedkoper.  Zorgverzekeraars kopen de goedkoopste zorg in met als gevolg dat een grote groep patiënten de dupe zijn.  Het gaat met name om geneesmiddelen die niet beschikbaar zijn en deze ook niet kunnen worden vervangen door een ander geneesmiddel. Veel farmaceutische bedrijven stoppen namelijk met de productie van geneesmiddelen  of  er zijn leveringsproblemen. Alleen door scholing en opleiding van de medewerkers van de Transvaal Apotheek is het mogelijk om hier wat aan te doen. Door samenwerking met Universiteiten en het opleiden van personeel en stagiaires zijn wij in staat om geneesmiddelen te ontwikkelen en te bereiden zodat de patiënt geholpen kan worden.

Kernwaarde 3

Principes


Ouders leren hun kinderen normen en waarden. Zonder normen en waarden is groei en ontwikkeling  niet mogelijk. Zonder groei en ontwikkeling is het ook niet mogelijk om elkaar te helpen. De Transvaal Apotheek heeft daarom de volgende principes opgesteld om patiënten op een goede manier te kunnen helpen. Wij willen.......

I. Betrouwbaar zijn
II. Vriendelijk zijn
III. Professioneel zijn
IV. Geduldig zijn
V. Behulpzaam zijn
VI. Respectvol zijn
VII. Flexibel zijn